Araç Muayene Tarihi Sorgulama Nasıl Yapılır? [RESİMLİ ANLATIM]


Araç Muayene Tarihi Sorgulama Nasıl Yapılır? [RESİMLİ ANLATIM]
Araç Muayene Tarihi Sorgulama Nasıl Yapılır? Araç muayenesi binek araçlarda 2 yılda bir kere, ticari araçlarda ise her yıl tekrarlanan araçların eksiklerini, giderilmesi gereken problemleri ve trafikte herhangi bir problem teşkil edebilecek durumları tespit etmek adına yapılan işlemdir.

Muayene sırasında aracın heryerine bakılmaktadır, örnek vermek gerekirse direksiyon sistemi, frenler, aydınlatma sistemler, emniyet kemerleri, aracın benzinde veya gaz’da problemsiz çalışmasına kadar herşeyi kontrol edilmektedir.

Peki aracınızın muayenesi ne zaman bitiyor? Aracınızın muayene tarihini nasıl öğrenirsiniz ? aşağıdaki adımları izleyerek kolayca e devlet üzerinden kontrol edebilir, son muayene geçerlilik tarihinizi öğrenebilirsiniz. Gelin şimdi nasıl öğreneceğimize bakalım.

1. Adım edevlet Araç Muayene Tarihi Sorgulama adresine giderek e-devlete giriş yapmalısınız, giriş yaptıktan sonra sizi aşağıdaki ekran karşılayacaktır. E devletten araç muayene sorgulama işlemimize bu ekran üzerinden devam edeceğiz.

Yukarıdaki bilgileri yani Plaka numaranızı ve Muayene numaranızı girmeniz gerekmektedir.

2.Adım Aşağıdaki bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra aracınızın muayene tarihini öğrenebilirsiniz.

Aracınızı muayeneye sokmadan önce MTV yani motorlu taşıtlar vergisi borcunuz var ise ödemelisiniz aksi halde muayeneye giremezsiniz, bunun yanı sıra aracınızın üzerinde trafik borcu olmamalıdır. Bu durum da muayeneye girmenize engel olacaktır.

Muayeneye gitmeden önce aracınızın muayeneye hazır olup olmadığına dikkat etmelisiniz aksi halde ağır kusurlu bir problem ile karşılaşırsanız tekrar aracınızdaki ağır kusuru giderip tekrar muayene istasyonunda sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Bu makalemizde e devlet üzerinden araç muayene sorgulamadan bahsettik, gelin birde TüvTürk üzerinden araç muayene sorgulamasına bakalım. Tüvtürk resmi sitesinden araç muayene sorgulamak için :

1.Adım Tüvtürk Araç Muayene Tarihi Sorgulama bağlantısını ziyaret etmelisiniz. Ardından plaka no ve muayene rapor numarası girerek, altta ok ile belirtilen resimdeki kodları kutucuya girerek “Sorgula" butonuna basın. İşlem bu kadar basit 😊

Benzer içerikler